Mand i koma efter Antifa-overfald

Medlem af tysk højreorienteret fagforening blev d. 16 maj overfaldet af venstreradikale, og ligger fortsat i koma. Her kan du læse om, hvad der skete, da Andreas Ziegler ville deltage i en demonstration men endte på hospitalet i kritisk tilstand.

Medlem af tysk højreorienteret fagforening blev d. 16 maj overfaldet af venstreradikale, og ligger fortsat i koma. Her kan du læse om, hvad der skete, da Andreas Ziegler ville deltage i en demonstration men endte på hospitalet i kritisk tilstand.

Ligger i koma

Den 16. maj blev tyskeren Andreas Ziegler overfaldet på vej til en demonstration mod regeringens corona-tiltag i byen Stuttgart. Han kom gående med to kollegaer på vej til demonstrationen, da de stødte ind i en gruppe på omkring 40 maskerede venstreradikale. Gruppen med venstreradikale var på vej væk, da en af dem råbte til de andre, at de skulle komme tilbage for her var ”to af dem”. Med to af ”dem”, mente de højst sandsynlig højreorienterede, der skulle deltage i demonstrationen. Demonstrationerne mod corona-tiltagene har tidligere haft deltagere fra både højre- og venstrefløj, så de venstreradikale vidste, at de kunne finde folk fra højrefløjen, som de kunne overfalde.

Den ene af Zieglers kollegaer, Ingo Tuth, råber til Ziegler, at de skal komme væk og begynder at løbe. Han har to venstreradikale efter sig, som sparker ham så han falder og sprøjter peberspray i ansigtet på ham. Da Tuth lå på jorden hørte han et skud. To tilfældigt forbipasserende kvinder råber dog overfaldsmændene an, og hiver ham ind i sikkerhed i deres bil.

Så godt skulle det ikke gå for Andreas Ziegler. Han slap ikke væk, og blev overfaldet af den store gruppe af venstreradikale, der gennempryglede ham. Gruppen løb først væk, da de hørte politisirener. Nu lå Ziegler så på gaden, livløs og alvorligt kvæstet. Den tredje kollega, der havde forsøgt at beskytte Ziegler mod den store overmagt blev også skadet. Han brækkede en finger og sin næse, og fik kvæstet sit ene øje.

Ved gerningsstedet blev der fundet en gaspistol, som forklarer det skud, som Tuth hørte, og et knojern, som de venstreradikale havde tabt i kampens hede. Ziegler belv svært kvæstet i hovedet, og hans tilstand er kritisk. Han ligger i skrivende stund stadigvæk i coma, efter hvad der kun kan karakteriseres som et mordforsøg udført af den yderste venstrefløj.

Der var flere andre demonstrationsdeltagere, der blev overfaldet samme dag af venstreradikale. Der blev desuden udført hærværk mod biler, der tilhørte demonstrationseltagere. Ligeledes blev tre lastbiler, der tilhørte et firma, der skulle levere højtalere og andet til demonstrationen brændt af i en påsat brand aftenen før.

Venstreradikale forsvarer vold

Anonyme venstreradikale udsendte d. 27. maj en pressemeddelelse om overfaldet via det venstreekstreme website Indymedia. Her beskriver de hændelsesforløbet, og medgiver, at der var tale om såkaldte ”antifascister”, der overfaldt højreorienterede som en del af en kampagne, for at mindske den højreorienterede tilstedeværelse til corona-demonstrationerne. De skriver også at slåskampen ikke var ”sportslig og fair”, samt at ”det jo heller ikke skal være det som karakteriserer en antifascistisk intervention.” Man ser også herhjemme, hvordan venstreradikale kun angriber når de er i stort overtal, så denne tilgang, hvor man er mange om få er et kendetegn ved de voldelige venstreradikale grupper.

I erklæringen påstår de venstreradikale, at de ikke direkte sigter efter at slå folk ihjel, men at det jo er en reel risiko, når man angriber sine politiske modstandere. Dog mener de at alternativet, at højreorienterede færdes frit på gaden er langt værre. Til slut erklærer de deres fortsatte tilslutning til den voldelige strategi, som farbar vej i kampen mod højrefløjen. Der er ingen fortrydelse at spore.

Fagforening muligvis forbundet med overfald

Andreas Ziegler arbejdede i bilindustrien og var medlem af Zentrum Automobil, som er en højreorienteret fagforening. Han og de tre kollegaer, var på vej hen for at mødes med en flok fra Zentrum Autobil og de skulle sammen til demonstrationen. Efterfølgende har Zentrum Automobil og flere andre peget på, at Antifa i Stuttgart har tætte forbindelser til den venstreorienterede fagforening IG Metall Stuttgart.

IG Metall benægter alle forbindelser, men der findes billedmateriale, der siger noget andet. Der er ingen, der tror at IG Metall står direkte bag overfaldet, men der er nærmere tale om at man støtter venstreradikale kredse, og er forbundet på den måde.

Identitære aktivister udførte lørdag d.30. Maj en banneraktion på en bygning, der tilhører Deutscher Gewerkschaftsbund (DGB), som er en fagforeningsorganisation, som IG Metall Stuttgart indgår i. På deres banner stod der at DGB var medskyldige i overfaldet på Ziegler og hans kollegaer. Aktionen har fået en del medieopmærksomhed, og DGB har anmeldt den til politiet, selv om den var ganske fredelig. De kalder desuden aktionen for et ”fejt angreb”. Meningsfrihed har det svært på venstrefløjen.

Om denne sag vil have konsekvenser for Antifa i Tyskland står endnu uklart. Mens der er enormt mange overfald og hærværksaktioner fra venstreradikal side, ser medier og myndigheder ud til mest at have fokus på højrefløjen. At have fokus på voldelige elementer er ganske givet nødvendigt. Det kan dog undre, at venstrefløjen har så frie tøjler.

Også i Danmark

De voldelige venstreradikale aktivister findes også i Danmark, hvor de blandt andet afholder arrangementer i Københavns Kommunes lokaler i form af Ungdomshuset. På trods af adskillige voldelige overfald, chikane og andet, så har der endnu ikke være villighed til at gribe ind overfor de danske voldelige venstreradikale organisationer. Snarere ser man ud til at tolerere dem og endda støtte de miljøer, som de rekrutterer fra. Det er bestemt muligt, at vi en dag ser at de overfald som de venstreradikale står bag en dag ender med at koste nogen livet. Om det er det, der skal til før politikerne fatter alvoren? Vi kommer forhåbentlig aldrig til den dag, hvor det viser sig om er tilfældet.